Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2018 08:30 - НЕ СЕ ЛИ СТРАХУВАТЕ, ЧЕ ЩЕ ВЗРИВИТЕ АЕЦ-А, ИДИОТИ ТАКИВА! ОСТАВКА! НАРОДЕН СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ!
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1058 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  НЕ СЕ ЛИ СТРАХУВАТЕ, ЧЕ ЩЕ ВЗРИВИТЕ АЕЦ-А, ИДИОТИ ТАКИВА! ОСТАВКА! НАРОДЕН СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ!

image5 реактор на АЕЦ Козлодуй започва да гори американско ядрено гориво на Уестингхаус. Ще гори и руско гориво. Този зловещ експеримент с горивото на Уестингхауз може да доведе до аварии с непредвидим изход, съобщават разтревожени наши източници от ядрения сектор.

„Замяната на една система за контрол над неутронния поток в руските реактори, работещи с руско ядрено гориво, с определен тип касети, не е проста работа. За да се сменят с американски касети с ядрено гориво трябва да се подмени цялата система за контрол над каналите, по които се движи неутронния поток, иначе очаквайте голяма авария“, каза нашият източник, който е пенсионер от бранша, крайно разтревожен от новината, че се готви договор между нашата централа и шведския клон на Уестингхауз. Според всички наши източници договорът се подписва днес.

В желанието си да уточня фактите, отидох с камера пред Министерството на енергетиката, за да питам пресцентъра им вярна ли е тази информация. След 45 минути чакане, съветничката на министър Теменужка Петкова – Ю. Стайкова слезе при нас, за да отрече категорично, че се подписва договор. Откривала се била процедура, но тя нямало да се обяснява пред нашата камера, защото най-добре от АЕЦ-а да ни кажат каква е тази процедура, която ще вкара американско ядрено гориво в руските реактори. /Репортажът – след 20 ч. по ТВ Евроком, в предаването на Васил Василев, „Не се страхувай!“/

От АЕЦ-а казаха да им изпратим писмено запитването. Щели да ни отговорят, след като преценят.

Сега да обясня популярно защо енергийните експерти са потресени от тази новина, крият си имената и лицата, но търсят журналисти, за да им кажат какво се върши зад гърба на цяла България.

Огромният натиск от страна на Вашингтон да пробутат американското ядрено гориво в нашата Козлодуй датира много отдавна, но от 8 години насам се засили особено. Първи си изпатиха чехите в АЕЦ Темлин. Раполагам с доклада от чешкия ядрен регулатор, в който се описва как горивото на Уестингхауз е непредвидимо при високите температури, които се развиват в активната зона. „Циркониевите тръби се огъват и пукат, в резултат на което се регистрират високи нива на радиация“, съобщава докладът, който многократно съм ви показвала през годините по различни телевизии, включително и в закритото ми от Волен Сидеров предаване – „Студио Икономика“ по телевизия Алфа.

Другите, които си изпатиха от горивото на Уестингхауз са украинците – повече от 10 регистрирани аварии до днес. От 2012 г. до 2015 г. в Украйна уволниха няколко шефове на ядрения им регулатор, заради това, че съобщаваха за сериозни проблеми при експлоатацията на горивото на Уестингхауз.

Въвеждането в експлоатация на това гориво у нас носи същите рискове, но според някои източници от централата и ние трябва да минем по същия ред като украинците.

На въпроса защо, отсреща ехидно се разхихикаха и казаха, че е заради евродирективата за диверсификация на доставките на ядрено гориво от 2016 г.

Смехът в слушалката стана особено неприятен, когато попитах – а Твел, Росатом – знаят ли, че ние пак подписваме зад гърба им ядрена сделка с американците.

„Ами те, руснаците, никой не ги пита сега!“

„Е, как така!?“

„Ами така! Стефан Гамизов, който е подписал договор с Козлодуй за диверсификация на доставките на ядрено гориво, се разпорежда по този въпрос и край…“

Т.е. договорът за доставка на гориво от Уестингхауз не е съгласувано с Росатом. С подразделение на Росатом преди 3 години министър Теменужка Петкова, Богомил Манчев от Риск Инженеринг, под погледа на руски зам.-министър на правосъдието и 50 тв камери и поне 200 журналисти, включително и от чужбина , подписаха договор за модернизацията на 5 и 6 блок.

Експертите обясняват, че тази модернизация е разчетена на руското подобрено ядрено гориво TVSA 12, за достигане на 104% капацитет на реакторите. Следователно – руснаците са напълно в правото си да разтурят този договор и нашите ПОСЛЕДНИ 2 ядрени блока с евтин ток да бъдат спрени, вместо модернизирани.

Срокът на 5 блок е изтекъл, а на 6-ти реактор – изтича след няколко години.България остава без евтин източник на ток и ще е принудена да внася от други руски централи из Балканите и Европа.

Правителството на Борисов ни прецака пак.

Че американско-японската корпорация „Уестингхауз“ използва брюкселската администрация, за да се намества на традиционно руските ядрени пазари и да си пробутва горивото въпреки ясните сигнали за опасност от сериозни аварии и радиационно замърсяване на огромни територии от Балканите и Европа, – е ясно. САЩ са на друг континент, а пък Уестингхауз го е закъсал с продажбите на горивото си и какво толкова, ако европейците се нагълтат с радиация…

Колкото до Стефан Гамизов, който няма висше образование, но от години работи като лобист на Уестингхауз и минава за енергиен експерт, е вкаран в АЕЦ-а от Валери Симеонов – вицеремиер и краен русофоб, който още преди да влезе в политиката, канеше в СКАТ непрекъснато Гамизов да говори срещу АЕЦ Белене и да пробутва Уестингхауз. Възходът на Гамизов е ясен, както и неговият предстоящ залез като енергиен лобист на чужди за България интереси. Нашето бъдеще обаче остава белязано от гамизовщината.

Въпрос към криещите се в миши дупки отговорни фактори в енергетиката:

- Не ви е срам, че набутвате държавата ни в съучастие в икономически шпионаж срещу Русия, при това за пореден път – ясно е. Последният път, когато се опитахте да накарате Росатом да си предаде цялата документация по Белене заради технико-икономическият анализ на Втора атомна, който министър Трайчо и оня Симеон Дянков им подари на американците /заедно с 3 млн. евро/ през лятото на 2012-та година, доведе до АРБИТРАЖ И МИНУС 1,3 МЛРД. ЛЕВА за българския бюджет.

Тогава направихте цяла България да изглежда предател в очите на Русия и ненадежден партньор в очите на целия свят. Не ви е срам за това, вижда се с просто око.

Не ви е и грях, че с договора за 6 касети за 3 млн. долара с шведското подразделение на Уестингхауз, ще развалим договора за модернизацията на 5 и 6 блок, което може да доведе до закриване на АЕЦ-а…

Не ви е грях, че България от износител на ток, от енергиен център на Балканите, я превръщате в нетен вносител на прескъп ток, като бедният ни народ ще пълни гушата на турци, румънци и други производители, достатъчно умни да си запазят руските ядрени централи, които ще ни продаватскъпо и прескъпо и ще реализират печалби. И днес сметките са непосилни за 95% от българите и българския бизнес – не ви е грях, Борисов и компания! Разпродадохте на безценица производството и ерепетата на чужденци, което декапитализира енергетиката и натовари НЕК с 8 млрд. лева дълг. Направихте 200 търговци на ток милионери за една нощ…

Ясно е, че нито ви е срам, – Борисов и компания, ясно е, че не ви е грях. Трошите си парите и пет пари не давате.

Но не се ли страхувате, че ще взривите АЕЦ-а, идиоти такива! Ако вие сте безсмъртни, то ние и нашите деца не сме!

ОСТАВКА! НАРОДЕН СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ!

Нора Стоичкова




Гласувай:
4



1. olivie - и преди бях писал за това, сега ще го повторя
10.07.2018 09:02
Целта е да ни се попречи по всякакъв начи да разработим нефтено-газовото находище на югозапад от Плевен, за което правителството поднови концесията. Не вярвам Росатом да не знае какво става, но Русия винаги ни е пречила да го разработим. А сега, дори с цената на екокатастрофа от типа "Чернобил". Ще се облажат и фотоволтаичните паркове "а ла Гинка". Единствена "светла" надежда е факта, че някой е определил нашата земя за Ноев ковчег при следващия потоп, а находището е в дълбок резерв в сметките на мафиотския световен "елит".
цитирай
2. bojinkata - Така е, когато ни управляват пре...
10.07.2018 10:02
Така е, когато ни управляват предатели и зависими "политици", по-скоро бандити, мутрокомунисти! Впрочем това е новата мантра, опорна точка на герберастите - да, герб са комунисти, но по-други!?
Всяка суверенна държава си защитава интереса на народа. Това при нас го няма!
цитирай
3. sosa - SOSA
16.07.2018 14:56
Много много отдавна братята американци искат и ни потготвят разни фосмажорни обстоятелства на нашата татковина. То не са плитки земетресения в зона дето не се случват такива неща, то не са взривове на складове с оръжие до софия, на цистерни , само и само да имат основание за неограничено, безпрецедентно, фосмажорно навлизане на чужда армия/наречени бижанци за благозвучие/ у нас и подпалване на факела на войната.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5386327
Постинги: 3598
Коментари: 5838
Гласове: 6715
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031